Lezsák Sándor (Hungarikum Bizottság) a hungarikum klubokról

A Lakiteleki Népfőiskolára látogatott Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Hungarikum Bizottság tagja, hogy részt vegyen a  a hungarikum klubok képviselőinek országos találkozóján.

 Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke,

A találkozón a Kárpát-medence 37 településéről érkezett küldöttek megalakították a hungarikum klubok mozgalmát, majd egy nyilatkozatot fogadtak el. E szerint "a magyar nemzeti értékek átörökítendő és megőrzendő értékek, az összetartozás, az egység és a nemzeti tudat erősítését szolgálják". Fontosnak tartják, hogy a helyi, megyei értékek kiválasztása széles körű társadalmi együttműködés keretében valósulhasson meg. A közösség tagjai gyakorlati munkát vállalnak, és személyes példát mutatnak a nemzeti értékek összegyűjtésében, dokumentálásában. Többek között arra is vállalkoztak, hogy arra ösztönzik a helyi közösségek tagjait: csatlakozzanak a Kárpát-medencei hungarikum mozgalomhoz, továbbá céltudatos együttműködést alakítanak ki a települési, megyei önkormányzatok képviselőivel, az ezen a területen tevékenykedő civil szervezetekkel.
Horváth Zsolt
     
"A hungarikum klubok segítségével olyan közösség jön létre, mely segíti a nemzet felemelkedését. Nemcsak a helyi értékek védelmét szervezi a helyi közösség, hanem bekapcsolódik abba az áramkörbe, mely egy határokon átívelő mozgalom, mely minden magyar értéket megtart és megőriz" - hangsúlyozta Lezsák Sándor a találkozón, amelyen részt vett Horváth Zsolt fideszes országgyűlési képviselő is.

 

 

 

MTI/MCOnet