Kiváló kezdeményezés a Hungarikum Hétvége - interjú Fazekas Sándor miniszterrel

Mindenkit arra buzdítok, hogy jöjjön el erre a szép programra a hétvégén! - mondta dr. Fazekas Sándor Földművelésügyi Miniszter, az esemény fővédnöke az "Első Hungarikum Hétvége" megnyitó ünnepségén.

 

Interjú Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterrel



Kiváló kezdeményezés, hogy a főváros szívében, a Budai Vár történelmi falai között valamennyi hungarikum bemutatkozhat. A 41 hungarikumunk átöleli a magyarság 1100 éves történelmét, összegezve csúcsteljesítményeinket a gyulai kolbásztól kezdve, a Kürt adatmentésen keresztül, a Herendi porcelánon át a Karcagi Birkapörköltig, de a magyar néptánc, az operett, vagy a cigányzenekar öröksége éppúgy benne van, megannyi különleges értékünkkel együtt.

 

 Hungarikum Hétvége

Mind a 41 hungarikum egy helyen! Középen Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter




Arra a kérdésre, hogy kik lehetnek a Hungarikum cím következő várományosai, a miniszter így válaszolt: Az egyik legfontosabb a szerencsi csokoládé, amely egy közel 100 éves  édességkészítési hagyományt jelent, és generációk számára egyet jelentett a magyar csokoládéval. Bejelentette azt is, hogy személyesen fogja átadni augusztus végén azt a manufakturát, ahol újabb finomabbnál finomabb csokoládék készülhetnek majd. Kiemelte továbbá a világhírű székely kürtőskalácsot is, ami egy olyan, még a tengerentúlon is megtalálható sütemény, amely a magyar embereket hozzáköti ahhoz a világhoz, amelyet a székelység létrehozott és ápol.

 

MCOnet