Kardeván Endre szerint még nagyobb értéke lesz a Hungarikumnak

Dr. Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára is interjút adott munkatársunknak a Parlamentben rendezett hungarikum-konferencia kapcsán.


"A Hungarikum Bizottság tagjaként vettem részt a Magyar Értékek és Hungarikumok a Parlamentben című konferencián, és nagy örömömre szolgál, hogy ezt a rendezvényt az Országházban tudtuk megtartani" - mondta interjújában Kardeván Endre.

Interjú Dr. Kardeván Endre államtitkárral a Hungarikumokról



Az államtitkár örömmel jegyezte meg: eljutottunk idáig, hogy a most már tényleg csak az lehet Hungarikum, amit a Hungarikum Bizottság is jóváhagy. Pillanatnyilag ugyanis elég nagy a rendezetlenség e tekintetben Magyarországon - fejtette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára.

a Magyar Értékek és Hungarikumok a Parlamentben című konferencián

A Magyar Értékek és Hungarikumok a Parlamentben című konferencián bemutatkozhattak nemzeti értékeink



Kiderült az is: ezentúl büntethető is lesz az, aki jogtalanul használja a Hungarikum elnevezést!  A koncepció szerint bárki, bárhonnan, bármit javasolhat hungarikumnak, a javaslatoknak pedig több szűtőn kell átjutniuk.  "Sokkal nagyobb értéke lesz így a Hungarikumnak, hogy egy szakmai, illetve társadalmi ellenőrzésen megy át, mielőtt megkapja ezt a megtisztelő címet." - véli Kardeván Endre.

 

MCOnet