Interjú Dr.Mengyi Roland MNHSZ elnökkel az NMI-vel kötött együttműködés kapcsán

A kultúrához kapcsolódó értékekben,  hungarikumokban nagyon nagy fejlesztési lehetőség rejlik - nyilatkozta Dr. Mengyi Roland a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetsége és a Nemzet Művelődési Intézet együttműködési megállapodásának aláírásakor.


"Az együttműködési megállapodás aláírásának'miértjéhez' rendkívül fontos látni, hogy miért gondolkodunk mi úgy, hogy egy magyar nemzeti értékekre és hungarikumokra építő kultúripart kell fölépítenünk" - kezdte Dr. Mengyi Roland a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetsége, egyben a Borsod Megyei Közgyűlés Elnöke.

Interjú Dr. Mengyi Roland elnökkel




A következő 30-50 évben európa gazdasági fejlődésének színtere szinte biztos, hogy áttolódik Kelet-Közép Európára, melynek szívében a mi magyar hazánk fekszik. Az itt élők tudása adja annak lehetőségét, hogy a gazdaságfejlesztés súlypontja itt lesz.  Gazdaságot fejleszteni viszont a hagyományos értékeink, kultúránk nélkül egyenesen tilos! - véli Dr. Mengyi Roland.

zábogyán, mengyi roland

Az együttűködés megkötésekor többek között jelen volt Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgató asszonya, Dr. Mengyi Roland a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetsége valamint a Borsod Megyei Közgyűlés Elnöke, és Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács, az MNHSZ szakmai társelnöke is



A kultúrában, a kultúrához kapcsolódó értékekben - különösen a hungarikumokban - nagyon nagy fejlesztési lehetőség rejlik,ám nemcsak az erre épülő iparágaknak a növekedésével, hanem ezen iparágakhoz kapcsolódó foglalkoztatásbővítéssel is foglalkozunk kell. Ez a megállapodás ezt fogja segíteni! - mondta a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének elnöke.  

 

MCOnet