Interjú a Falugazdász hálózatról Jakab Istvánnal, az Országgyűlés alelnökével, a MAGOSZ elnökével

"Az erős gazdaakarat, az erős kormányzati szándék a megfelelő források biztosításával tud képessé tenni egy gazdatársadalmat arra, hogy sikeres legyen" - mondta Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (MAGOSZ) elnöke a 2014-es Pápai Agrárexpo - mezőgazdasági szakkiállítás és vásáron.

 

Interjú a Falugazdász hálózatról Jakab Istvánnal, az Országgyűlés alelnökével, a MAGOSZ elnökével

 



Jakab István szerint Falugazdász hálózat az emberek érdeke, hiszen szervezett termelésre, integrációra ma már szükség van. Elmondta, annak idején a MAGOSZ is részt vett a kamarai törvény kidolgozásában, amely azt célozza, hogy a gazdaság szereplői egy egységet alkossanak és maguk határozzák meg azt, hogy milyen strukturában, hogyan kívánnak dolgozni és beszállni a versenybe.

 

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (MAGOSZ) elnöke a 2014-es Pápai Agrárexpo - mezőgazdasági szakkiállítás és vásáron.

 

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (MAGOSZ) elnöke a 2014-es Pápai Agrárexpo - mezőgazdasági szakkiállítás és vásáron




A ma még állami tulajdonban lévő, különböző vagyonelemeket kell elérhetővé tenni a gazdák számára, vélhetően a kamarán keresztül - tette hozzá az elnök. Arra a kérdésre, hogy mit jelent számára a 20 éves Falugazdász hálózat, elmondta: ebben a 20 évben az ő élete is benne van, hiszen minden komolyabb változásban részt vett. Kiemelte: a volt kommunista országok közül kizárólag Magyarországon van egy ilyen professzionálisan szervezett tanácsadó hálózat.

 

Pápai Agrárexpo - mezőgazdasági szakkiállítás és vásár 2014.

 

 

MCOnet