Hungarikumokról forgat sorozatot a TV2

Hungarikumok – Made in Hungary címmel és Gombos Edina vezetésével indul új műsor a TV2-n, amely a magyar értékeket mutatja be.

Hungarikum

A sorozat öt héten át jellegzetesen magyar értéket mutat be a nézőknek. Jelenleg 42 hungarikumot tartanak nyilván, köztük többek között a törkölypálinkát, a szikvizet, a mohácsi busójárást és a hollókői ófalut. A Hungarikumok sorozat azinban nemcsak a közösségi oltalom alatt álló hungarikumokat mutatja be, hanem olyan egyediségeket is, amelyeket másutt nem találhatunk. Vagyis valóban különleges, jellegzetes, csak Magyarországra jellemzőt.

 Az epizódok mindegyike máshová kalauzolja el a nézőket. A film az adott terméken keresztül rövid bemutatást ad a termék múltjáról, mindennapi jelentőségéről, illetve részletesen láttatja a gyártás teljes folyamatát a nyersanyagtól egészen a késztermékig. A sorozat igazolja azt is, hogy milyen termékeny, színes és innovatív a hazai kézművesipar, a hazai termelőszektor. Azzal pedig, hogy beengedi a nézőt a műhelyek, gyárak kapuin belülre, erősíti a hazai termék iránti bizalmat.