Horváth Zsolt a hungarikumokkal kapcsolatban kiírt pályázatról

A Hungarikum Bizottság pályázatot jelentetett meg a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésnek, kutatásának, népszerűsítésének támogatására, melyre október 31-ig lehet pályázni.

 Horváth Zsolt fideszes országgyűlési képviselő
A pályázat célja a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésén és rendszerezésén túl az értéktárak fenntartása, segítése és a Magyar Értéktárban, a Hungarikumok Gyűjteményében nyilvántartott kiemelkedő nemzeti értékeink kiemelkedő voltát mélyítő ismeretek megszerzése, ezen értékek kollektív megismertetése, azok hazai, külhoni és nemzetközi rendezvényeken, írott és elektronikus kiadványokban történő megjelentetése és népszerűsítése.

Összesen 145 millió forintra lehet pályázni - mondta Horváth Zsolt fideszes országgyűlési képviselő a kiírással kapcsolatban. A Hungarikum Bizottság értéktárkoordinációs megbízottja kiemelte: három támogatandó célra nyújthatnak be pályázatot. Az első a nemzeti értékek és lehetséges hungarikumok gyűjtése, felkutatása és rendszerezése, valamint települési és megyei értéktárak fenntartása. Másodikként a hungarikum gyűjteményben és értéktárakban már szereplő nemzeti értékek továbbfejlesztésére, bővítésére, elsősorban tudományos munkák, tanulmányok készítésére utófinanszírozásban pályázhatnak. Az értékek megismertetése hazai és külhoni rendezvényeken, programok szervezése, írott és elektronikus kiadványok szerkesztése címen szintén több százezer, vagy millió forint összeget nyerhetnek a pályázók.

 

MTI/MCOnet