Helyi értékeinkről, Hungarikumainkról tanácskoznak Pécsett

A Nemzeti Fórum Pécsi Szervezete rendezi meg 2013. június 13-án a "Helyi értékeink, Hungarikumok" című eseményt, a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed Apostol termében.

 

Dr. Páva Zsolt

 


A 15 órai megnyitó után Dr. Páva Zsolt Pécs Megyei Jogú Város polgármestere, Márta István Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. igazgatója, Vajda László a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója, illetve Dr. Őri László Pécs MJV Pécsi Értéktár Bizottság elnöke, a Nemzeti Fórum pécsi elnöke mond majd köszöntőt.


Lezsák Sándor Az előadások sorát Dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő nyitja meg "Helyi értékek, Hungarikumok törvényi védelme, szabályozása" című előadásával. Ezt követően meghallgathatjuk a Zsolnay Porcelánmanufaktúra, és a Negyed történetét, és Lezsák Sándor Országgyűlés alelnöke, Nemzeti Fórum elnöke, Hungarikum bizottság tagja beszél az érdeklődőknek a Helyi értékek, Hungarikumok jelentőségéről, közösségszervező erejéről.


Egy vándorkiállítás is ekkor mutatkozik meg a pécsi nagyközönség előtt. A  Rovásírástörténeti Vándorkiállítás a Zsolnay Kulturális Negyedben, a Pécsett talált rovásírásos kő, mint helyi érték bemutatása című előadás kapcsán a tárlatot megnyitja Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, Dr. Páva Zsolt Pécs MJV polgármestere, és Dr. Fodor Márta a Pécsi Városvédő és Városszépítő Egyesület elnöke.

 

-tk-