Fazekas Sándor miniszter beszéde a Mintamenza Program Közép-Dunántúli nyitókonferenciáján a közétkeztetés jövőjéről

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerint azért is fontos a Mintamenza Programról tanácskozni, mert csaknem 2 millió gyermek étkeztetését érinti - hangzott el a felcsúti konferencián.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is előadást tartott


A Vidékfejlesztéis Minisztérium tárcavezetője elmondta: az egyik legfontosabb eldönteni, hogy milyen irányba fejlődik a jövőben a menzaétkeztetés. A Békés megyéből indult Mintamenza program pontosan azt mutatja meg, hogy milyen lehetőségek vannak előttünk és miképpen lehet ezeket átfordítani a gyakorlat világába - véli a miniszter.

Fazekas Sándor

A Vidékfejlesztéis Minisztérium tárcavezetője a Mintamenza Program Közép-Dunántúli nyitókonferenciáján



Kiemelten fontosnak tartjuk a Mintamenza Programot, és azt a termelői szervezést, amely ennek a programnak a sikeréhez szükséges - hangzott el előadásában. Fontos célkitűzésként határozta meg, hogy a helyi és bio élelmiszerek legalább 30 százalékban jelenjenek meg a kínálatban.

 

Országos Mintamenza Program

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, a Complete-Food Kft. és a Fejér Megyei Kormányhivatal és a Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének Mintamenza Csapata szervezésében rendezték meg az Országos Mintamenza Program Közép-Dunántúli programindító konferenciáját



Fazekas Sándor szerint a magyar mezőgazdaság képes arra, hogy a programot ellássa megfelelő alapanyaggal. A tárcavezető úgy számol, hogy akár 5-10 százalékos megtakarítást jelenthet, ha a menzák a helyi gazdáktól szerzik be az alapanyagot. Az is mellette szól, hogy így frissebb és nyomonkövethetőbb élelmiszer kerül a gyerekek tányérjára.

Interjú Fazekas Sándor miniszterrel Felcsúton

 

 

MCOnet