Élvezhetetlen a Panyolai Szilvórium Szatmári ágyas pálinkája

Élvezhetetlen a Panyolai Szilvórium Szatmári ágyas pálinkája
Két független bíráló bizottság találta egybehangzóan élvezhetetlennek, "érzékszervileg hibásnak" a Panyolai Szilvórium Zrt. forgalomból visszavont Szatmári ágyas pálinkáját.
A Tesco-Global Áruházak Zrt. szerdán jelentette be, hogy a Vas Megyei Kormányhivatal, Élelmiszerlánc-biztonsági, Növény- és Talajvédelmi Főosztály határozata alapján kivonta a forgalomból a Panyolai Szilvórium Zrt. 0,5 literes kiszerelésű Szatmári ágyas szilvapálinkáját, ám a zrt. megkérdőjelezte az üzletlánc lépését megelőző Nébih-ellenőrzés hitelességét, majd leszögezték, hogy a pálinka minősége megfelelő. A független bizottságok bírálatai után a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal visszautasította a Panyolai Szilvórium Zrt. eme felvetését.


Panyolai Szilvórium Zrt.
 A Panyolai Szilvórium Zrt. felvetette, hogy a termék körüli negatív megnyilvánulással vélhetően a Panyolai Szilvórium Zrt. lejáratása a cél.



A Nébih közölte, hogy az érzékszervi vizsgálat eredménye önmagában is elegendő ahhoz, hogy a hatóság elrendelje egy nem megfelelő minőségű termék forgalomból visszahívását. Álláspontjuk szerint az élvezeti cikkek, kiváltképp a hungarikumnak számító termékeknél az egyik legfontosabb követelmény, hogy azok érzékszervileg megfelelőek, minőségileg kifogástalanok legyenek.





/T.D.