Dr. Paller Judit: A gyerekeken keresztül formálni lehet a családok étkezési szokásait is

Dr. Paller Judit Országos Tisztifőorvos is köszöntőt mondott az Országos Mintamenza Program Közép-Dunántúli programindító konferenciáján, Felcsúton.

 

Dr. Paller Judit Országos Tisztifőorvos  köszöntője


"A Mintamenza tekintetében az elsődleges cél az egészséges táplálkozás, az egészség megőrzése és fejlesztése" - mondta köszöntő beszédében az Országos Tisztifőorvosi Hivatal vezetője, majd hozzátette: minden, ami a Mintamenza keretében megjelenik - az asztalokra kerülő étel, a nevelés, az ízlésformálás - az egészséget szolgálja.

Dr. Paller Judit

Dr. Paller Judit Országos Tisztifőorvos elsőként mondott köszöntőt a Mintamenza konferencián



"Nem hisszük azt, hogy ez a folyamat egyik pillanatról a másikra végérvényesen megoldja a fennálló helyzetet" - véli Dr. Paller Judit, de reméli, hogy a gyerekeken keresztül formálni fogják a családok étkezési szokásait is. Emellett gondot kell fordítani arra is, hogy a szülők partnerek legyenek abban, hogy otthon is egészségesen főzzenek.

Závogyán Magdolna,

Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója a menzai étkezési kultúra meghonosításáról beszélt a konferencián



Ennek érdekében nem elég csak beszélni a programról, hanem be is kell bizonyítani, hogy milyen eredményeket értek el. Az Országos Tisztifőorvos elmondta, ennek az ügynek a szószólója szeretne lenni, egy katalizátor, amely elősegíti, hogy az orszgágban minden iskolában egy a program úgy induljon el, hogy utána azt mondhassuk, hogy a gyerekeink egészségesebb táplálékot vehetnek megukhoz, de nem csak az iskolában, hanem otthon is.

 

MCOnet