Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, a Hungarikum Bizottság elnöke a Magyar Értékek és Hungarikumok konferenciájáról

A Hungarikumok a magyarság csúcsteljesítményei - mondta interjújában Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, a Hungarikum Bizottság elnöke a Magyar Értékek és Hungarikumok konferenciáján a Parlamentben.

Interjú Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterrel, a Hungarikum Bizottság elnökével



Az Országgyűlésben, az ország első házában mutatkoztak be 2013.04.03-án a magyar értékek és hungarikumok. Fazekas Sándor miniszter szerint fontos, hogy ezek ne csak az ünnepnapjainknak, hanem a hétköznapjainknak is szerves részét képezzék. Értékeink között említette a magyar nyelvet, kultúrát, a művészetet, ételeinket és italainkat, épített környezetet, természeti kincseinket és öltözetünket, amelykre méltán büszkék lehetünk - véli a Hungarikum Bizottság elnöke.

 Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, a Hungarikum Bizottság elnöke

A konferencia fő felszólalója, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, a Hungarikum Bizottság elnöke volt



"Fontos az, hogy megismerjük és fölleltározzuk ezeket az értékeket" - nyilatkozta a miniszter, aki szerint ezzel a konferenciával egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy akár határainkon belül, akár határainkon kívül a magyar emberek életének szeres részét képezzék ezek az értékek.

Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, a Hungarikum Bizottság elnökének előadása



A Vidékfejlesztési Minisztérium tárcavezetője hozzátette: A Hungarikum Törvény fontos keret, de a legfontosabb, hogy a hungarikumok  a szívünkben éljenek, és büszkék legyünk rájuk. Az pedig, hogy a rendezvény ilyen sikeres volt mutatja, hogy van ez iránt érdeklődés és elkötelezettség.

 

MCOnet