Domokos Lászó: Az egészséges táplálkozás egészséges gazdaságot von maga után

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke is előadást tartott  a Mintamenza Program Közép-Dunántúli nyitókonferenciáján "A közpénzek átlátható felhasználásának elősegítése a Mintamenza programon keresztül" címmel.

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnökének előadása



Domokos László üdvözölte - többek között- a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség által elindított kezdeményezést, a Mintamenza programot, amelynek célja az egészségesebb, korszerű táplálkozás kialakítása, valamint a közétkeztetés megújítása.  Szerinte a Mintamenza program a hosszú távú gondolkodás, a fenntarthatóság és a humán tőke fejlesztésének záloga.

Domokos László,


Domokos László üdvözölte a közétkeztetés megújítását célzó Mintamenza programot


Az Állami Számvevőszék elnöke arról is beszélt, hogy a közétkeztetés is közpénzből valósul meg, így a jövőben is figyelni fognak rá, hogy ésszerűen használják fel az állampolgárok pénzét. Mivel a helytelen táplálkozás bizonyítottan összefügg az egészségünk romlásával, kétszeresen is fontos ez, hiszen az egészségügyi ellátás is közpénzből valósul meg."Az egészséges táplálkozás, egészséges életmód egészséges gazdaságot von maga után" - zárta szavait Domokos László.

 

MCOnet