Büszkék vagyunk rá, hogy a karcagi birkapörkölt hungarikum lett - interjú Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel és Schmitt Pál, volt köztársasági elnökkel

A karcagi Múzeumparkban rendezték meg a hagyományos XVI. Karcagi Birkafőző Fesztivált, amelynek megnyitó ünnepségén beszédet mondott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Schmitt Pál, volt köztársasági elnök is.

Interjú Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel

 

 


Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert arról kérdeztük, hogy mit jelent egy ilyen rendezvény az országnak, illetve a térségnek? Elmondása szerint annak a több évszázados kultúra bemutatását jelenti, ami itt, ebben a térségben létrejött. "Ez egy speciális klímájú terület, amely kicsit szikes és amelyet nem könnyű megművelni, de annál több értéket ad vissza, amikor például egy birkapörköltet elfogyasztunk" - tette hozzá a miniszter a Karcagi Birkafőző Fesztiválon.

 

 

Interjú Schmitt Pál, volt köztársasági elnökkel Karcagon




Schmitt Pál, volt köztársasági elnök is interjút adott a rendezvényen, melyben kifejtette: azt szokták mondani, hogy egy nemzet a nyelvében él, a történelmében, a kultúrájában, de mindenképpen meg kell említeni, hogy az otthoni ízek is nagyon fontosan számunkra. A birkapörkölt pedig egy olyan különleges étel, amely minden magyar embert megérint - fejtette ki Schmitt Pál, aki számára a hungarikumok hagyományt, minődéget, nemzeti büszkeséget jelentenek.

 

 

MCOnet