Békéscsaba és Békés megye vezetői a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén

A Csabai Sörfesztivál és Csülökparádénak otthont adó város és megye vezetői is szívesen ellátogatnak a rendezvényre, amely a helyi értékek népszerűsítésében is előkelő helyet foglal el.

 

Interjú Vantara Gyulával, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármesterével



Vantara Gyula, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere így nyilatkozott az eseményen: A 14. csülök és sörfesztivál már kinőtte a kezdeti gyerekbetegségeket, a tapasztalatok leszűrése után pedig ma már egy olyan professzionális rendezvény, amely eléri céljait. A fő célja pedig a mértékletes sör- és a csülökfogyasztás, valamint Békéscsaba népszerűsítése.

 

Interjú Kónya Istvánnal, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnökével




Farkas Zoltán megyei elnök mellett Kónya István, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke is részt vett a fesztiválon. Ismertette: a megyei önkormányzat létrehozta a Békés Megyei Értéktárat, és az értéktár bizottság az önkormányzat égisze alatt egy fontos pályázati forráshoz jutott. Ennek keretében tudták megrendezni a fesztivál kísérőrendezvényeként a Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásárt, amelyen a Békés megyei értékek is bemutatásra kerültek.

 

Interjú Dr. Becsei László főigazgató főorvossal (Békéscsabai Réthy Pál kórház-Rendelőintézet)





Dr. Becsei László főigazgató főorvos (Békéscsabai Réthy Pál kórház-Rendelőintézet) évek óta nagy örömmel vesz részt a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén, amely olyan hungarikummá kezd válni, mint a békéscsabai Kolbászfesztivál is. Orvosként arra is kitért, hogy egészséges életmód mellett, mértéket tartva a mindennapi életünk része lehet a sör és a csülök is.



MCOnet