Az első Hungarikum Gálának a Budapesti Operettszínház ad otthont


A Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint 2013.december 3-án nagyszabású gálaesten ünnepli és teszi közhírré a hungarikum listára eddig felkerült magyar értékeket a Hungarikum Bizottság.

Az első Hungarikum Gálán ismerik el a legkiválóbb magyar értékeket

 

A Hungarikum Bizottság elnökének, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszternek a kezdeményezésére a  Budapesti Operettszínházban rendezik meg az első Hungarikum Gálát, amelyen neves fellépő művészek előadásait is megtekinthetik a jelen lévők, miközben a hungarikumok gazdái, kezelői a védjeggyel ellátott tanúsító oklevelet kapnak kézhez.

 

Fazekas Sándor


A Hungarikum Bizottság elnökének, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszternek a kezdeményezésére a  Budapesti Operettszínházban rendezik meg az első Hungarikum Gálát




A Hungarikum Bizottság tavaly októberben alakult a Vidékfejlesztési Minisztériumban (VM). A hungarikumok a magyarság csúcsteljesítményei, olyan kiemelkedő értékek, amelyek identitásunk részei, amelyekre büszkék lehetünk, amelyek erősítik a magyarság kulturális sokszínűségét. Bár a Hungarikum Bizottság munkája nemrég kezdődött, máris számos kiemelkedő nemzeti érték felkerülhetett a Hungarikumok Gyűjteményébe.

 

-tk-