A vajdaságból is várják a vendégeket a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádéra

A Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé főszervezője, Bora Imre és a rendezvény gasztronómiai házigazdája, Prohászka Béla a Vajdaságba utazott, hogy ott népszerűsítsék a békéscsabai fesztivált.

A Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé főszervezője, Bora Imre és a rendezvény gasztronómiai házigazdája, Prohászka Béla a Pannon RTV stúdiójában (55. perctől)



A vajdasági útja során Bora Imre és Prohászka Béla lehetőséget kapott, hogy a Pannon RTV "Közügyek" című műsorában adjanak interjút. A Pannon Televízió médiaháza a szabadkai Magyar Házban működik, itt népszerűsítették a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét a határon túli magyarok körében.

 

 Bora Imre

A Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé főszervezője, Bora Imre Szabadkán



A csülök és sör mellett rengeteg jókedvvel készülnek a szervezők június 12. és 15. között. Bora Imre fesztiváligazgató elmondta, a 14. évébe lépett rendezvény a gasztronómiai fesztiválok között kivívta méltó rangját határon belül és kívül is. Ez azért is lényeges, mert fontos számukra, hogy minél több vajdasági, erdélyi és felvidéki vendégük legyen.

 

Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé

 

A Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé főszervezője, Bora Imre és a rendezvény gasztronómiai házigazdája, Prohászka Béla a Pannon RTV stúdiójában



Prohászka Béla mesterszakács a fesztivál a gasztronómiai programokat vázolta fel a műsorban. Több mint százféle csapolt sör lesz, mellé szinte ugyanennyi féleképpen készülnek majd a különböző csülkök: sütve, főzve, füstölve kóstolhatják meg a kilátogató vendégek a sertés-, bárány-, borjú-, vagy éppen "szárnyascsülköt".  Az ételek ára pedig pénztárcához mértek lesznek -ígéri a gasztronómiai házigazdája.

 

Prohászka Béla

 

Prohászka Béla véleménye szerint a jó sör mellé dukál a jó csülök is



A rendezvény keretében a csütörtöki napon civil szervezetek fognak főzni, pénteken a fiatalság, szombaton több mint 120 csapat fog versenyezni, vasárnap pedig főként a nagycsaládosokat várják. Bora Imre a kísérőrendezvényekből is szemezgetett, kiemelve a zenei fellépők sorából a népszerű Rúzsa Magdit, aki vajdasági születésű, így a helyieknek különösen kedves lehet. De a Csík zenekar és az EDDA is koncertet ad, valamint kulturális műsorokból sem lesz hiány.

 

 

A Pannon RTV beharangozója - Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé



MCOnet-KT