A termelők együttműködését hangsúlyozta dr. Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára a Pápai Agrárexpón

Pápai Agrárexpo - mezőgazdasági szakkiállítás és vásár  Pápa város egyik legnagyobb, a térségben is nagy vonzerővel bíró, kiemelt programja, melyen összesen 100 vállalkozás, intézmény és szervezet – köztük 68 kiállító és további 32 egyéb szolgáltatást, terméket értékesítő kereskedő – jelent meg. Dr. Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára is interjút adott az esemény kapcsán.

Interjú dr. Feldman Zsolttal, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkárával

 


Ha megnézzük, hogy mely magyar termékekre van igény a hazai vagy a környező piacon, akkor látható, hogy minél magasabb feldolgozottsági fokú, minél magasabb minőségű terméket kell tudnunk értékesíteni. Ezért a következő időszakban a leghangsúlyosabb terület az élelmiszerfeldolgozás, az élelmiszeripar támogatása kell, hogy legyen. Ahhoz, hogy az élelmiszerfeldolgozás, akár az export piacai megfelelő mennyiségű és minőségű áruhoz jussanak, a termelők együttműködése szükséges - véli Dr. Feldman Zsolt.

 

pápai Agrárexpo

 

Dr. Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára a Pápai Agrárexpón

 



Hozzátette, a zöldség-gyümölcs egy speciális ágazat, hiszen itt sokkal régebbre nyúlik vissza az Európai Unió által szabályozott termelői együttműködés. Ma azt látjuk, hogy a kiskereskedelmi áruházláncokba koncentrált árualapot kell bevinni, tehát elemi érdekünk, hogy ezek a termelői csoportok minél magasabb fokon működjenek. Az elmúlt időszakban is külön források voltak az ő beruházásaikra és szeretnénk, ha a vidékfejlesztés keretében a következő időszakban folytatódhatna a termelői együttműködések ezirányú finanszírozása.

 

 

Pápai Agrárexpo - mezőgazdasági szakkiállítás és vásár 2014.




A Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára kitért arra is, hogy ha fogyasztóként nézünk egy-egy termékre, akkor szeretnénk garanciákat kapni a termék minőségét illetően. Erre jó eszköz a védjegy. Éppen ezért az ilyen nyomonkövetési,  minőséget tanúsító rendszerek felépítését támogatja a minisztérium.


MCOnet