A legnagyobb érték a magyar ember - interjú Acsay Lajossal

Világszerte a legnézettebb magyarországi sportesemény – a Forma-1 után – a Giants Live Hungary erősember viadal, amelyet Budapesten immár harmadik alkalommal rendeztek meg.  Az eseményen Acsay Lajos a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetsége (MNHSZ) Élelmiszer-nyersanyagok és Termékfeldolgozó Iparág koordinációját ellátó szakterület vezetője adott interjút.

 

Interjú Acsay Lajossal, az MNHSZ Élelmiszer előállítók és gyártók szakmai szervezetének vezetőjével


Giants Live Hungary erősember viadal,

A Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetsége a hungarikumokat, illetve a magyar értékeket kutatja fel és népszerűsíti. Hitvallásunk szerint Magyarországon a legnagyobb érték a magyar ember, ezen a nagyszabású eseményen pedig 2 magyar versenyző is képviselteti magát - nyilatkozta az MNHSZ Élelmiszer-nyersanyagok és Termékfeldolgozó Iparág koordinációját ellátó szakterület vezetője.


Elmondta, a mostani megmérettetésen nem lesz olyan versenyszám, amely magyar zöldséggel fog zajlani, de a sportolók és a sajtó munkatársainak vitaminellátásáról idén is gondoskodnak és tervezik, hogy a következő versenyen ismét valamilyen hungarikumot fognak emelgetni. Ez lehet például makói hagyma, amelynek a betakarítása erre az időszakra már megtörténik - mondta Acsay Lajos.

 

MCOnet