VII. Gyulai Kolbász- és Sódarmustra

VII. Gyulai Kolbász- és Sódarmustra
A gyulai turisztikai szezon március 31-én kezdődik a VII. Gyulai Kolbász- és Sódarmustrával, az április 2-ig tartó fesztivál a "gyulai rendezvények nyitánya" Görgényi Ernő polgármester szerint.
A fesztivál célja a hagyományos módon elkészített füstölt termékek és szárazkolbászok nemzetközi bemutatkozása és népszerűsítése. A "télbúcsúztató fesztivál" egyben a termelők szakmai versenye és vására is. Idén ötödik alkalommal kerül sor a sonkakoccolásra: az, aki a lehető legpontosabban, néhány grammos különbséggel meg tudja tippelni a kiállított sonka súlyát, hazaviheti magával.


VII. Gyulai Kolbász- és Sódarmustra
A fesztiválon a hagyományos módon elkészített füstölt termékeket és szárazkolbászokat népszerűsítik


A rendezvényen megismerhetőek a hagyományos húsfeldolgozási szokások és megkóstolhatóak a disznótoros ételek, illetve idén első alkalommal hirdetik meg a Viharsarki Kolbász Bajnokságot, emellett szárazkolbászok és hagyományos eljárással készült sonkák és füstölt termékek nemzetközi versenyére is sor kerül; mindkét megméretésre a fesztivál nyitónapjáig lehet nevezni. Tavaly 117 nevező volt, Erdélyből és Felvidékből is érkeztek kézműves termékek.


/T.D.