Tolna megye értékei mutatkoznak be a 'Vár a Megye' rendezvényen

Tolna megye értékei mutatkoznak be a 'Vár a Megye' rendezvényen
Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke jelentette be, hogy az önkormányzat augusztus 28-án megrendezik a „Vár a Megye” – Tolna Megyei Értékek Napja elnevezésű eseményt.


Emlékeztetett, hogy a Tolna Megyei Önkormányzat 10 millió forintos támogatást nyert a Földművelésügyi Minisztériumtól, amelyet a megyei értéktárak népszerűsítésére használhat fel. A forrásnak köszönhetően valósult meg többek között egy – az értéktár bizottságok szereplőinek szervezett – szakmai képzéssorozat, a megye értékeit bemutató, három nyelvű kiadvány is. Ennek köszönhetően rendezhetik meg „Vár a Megye” című eseményüt is, melynek középpontjában a megye értékei állnak .

Tolna Megyei Értéktár


Tolna megye értékei mutatkoznak be a 'Vár a Megye' rendezvényen
A programok helyszíne a kölesdi Kismegyeházán lesz.Mind a megye, mind Kölesd számára fontos ez a rendezvény, hiszen a település egykor fontos szerepet játszott Tolna megye életében. A közgyűlés elnöke elmondta: az esemény ötletét a kölesdiek örömmel támogatták, és partneri módon segítenek a szervezésben.  Berényi István polgármester szerint a rendezvény igazán jó helyre került, hiszen értékekben gazdag, komoly történelmi gyökerekkel rendelkező település az övék.-kt-

Forrás: tolnamegye.hu