Teltház a Szigeten

Teltház a Szigeten
Teltházas volt a Sziget fesztivál hétfői, utolsó előtti napja is. Az idei rendezvényen ez már a harmadik nap, hogy a szervezőknek ki kellett tenniük a "megtelt" táblát.
Az augusztus 11-i nulladik nap Rihanna koncertjével már július végén teltházas volt, ezt követte újabb két teltházas nap, augusztus 13. szombat a Muse-zal és a Sigur Rósszal, majd a két nappal későbbi, amelyen a fő fellépő Noel Gallagher és Sia volt. A dolgozókkal együtt naponta 90 ezer ember fér el a Szigeten, így újabb rekordra számítanak, mintegy 450 ezer emberre készülnek az egy hét alatt. Az eddigi csúcs a tavalyi 441 ezres szám volt.


Hungarikum Falu

A magyar hagyományos gasztronómiai kínálat mellett magyar zenével és tánccal is megismerkedhetnek a látogatók


 "A több százezreket vonzó Sziget fesztivál remek lehetőség nyújt arra, hogy bemutassuk nemzeti értékeinket és megszólítsuk a fiatalokat, hogy lássák, mivel járult hozzá hazánk a világ értékeihez" - mondta V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár. Az idei Hungarikum Faluban kiállítás, interaktív játékok, valamint kisfilmek és magyar gasztronómiai bemutató is várja fesztiválozókat. 


                         A Sziget Fesztivál látogatottsága/T.D.