Szabad Pálinka Napját ünneplik Füzéren

Szabad Pálinka Napját ünneplik Füzéren
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Füzéren kilencedik alkalommal ünneplik a Szabad Pálinka Napját, amelyet összekötnek a füzéri várban tartandó Szent Mihály-napi programokkal. 
2010-ben rendezték meg először fesztivált, miután a kormány lehetővé tette az otthoni, a "szabad" pálinkafőzést - mondta el Horváth Jeno polgármester. Szeptember 29-én a Szabad Pálinka Napot Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő nyitja meg. A szervezők 70 féle interaktív játékkal várják a gyerekeket, és Üvegbe zárt ízek címmel rendezik meg a helyi termékek versenyét. A színpadon szórakoztató programok, a térség kulturális és hagyományőrző csoportjainak fellépései követik egymást. 


Szabad Pálinka Napját ünneplik Füzéren
Idén ismét összekötik a Szabad Pálinka Napot a füzéri várban tartandó Szent Mihály-napi programokkal


Este a Bohemian Betyars együttes ad koncertet, a programokat bál zárja a várgondnokság mögötti csűrben. A rendezvény alatt gasztronómiai bemutatók, pálinkakóstolás, kézműves udvar várja az érdeklődőket. A füzéri várban a Szent Mihály-napi rendezvényen egész nap várják a látogatókat a sárospataki lovagok haditorna bemutatói, a Bordó Sárkány középkori zenéi, továbbá jelmezes tárlatvezetések. 


MTI/T.D.