Somogy népi kultúráját mutatják be a Hagyományok Házában

Somogy népi kultúráját mutatják be a Hagyományok Házában
Interaktív kézműves foglalkozás, viseletkiállítás és gasztronómiai bemutató is várta a közönséget a Barangolás Somogyországban című tematikus napon a budapesti Hagyományok Házában.
A Bölcsőtől a koporsóig című viseletkiállítás az emberélet fordulóin keresztül mutatta be az eredeti somogyi viseleteket: a bölcső, a lány, a menyasszony, az asszony, a vőlegény öltözékei Zóka Éva és Horváth Tibor magángyűjteményéből érkeztek - közölte a Hagyományok Háza. A fafaragó és hímestojás-festő foglalkozáson egyedülálló somogyi motívumokat mutattak be a mesterek, Antal Andrea gasztronómiai bemutatót és kóstolót tartott. Délután a Karádi Hagyományőrző Hímzőkör Egyesület karádi mintás színezőkkel, kirakós játékokkal várta a kisebbeket, a nagyobbakat a karádi fehérhímzés rejtelmeibe vezették be.


Somogy népi kultúráját mutatják be a Hagyományok Házában


Az Utazz velünk Somogyországba című műsorban a somogyi tájegység énekeit, táncait és hangszereit ismerhették meg az érdeklődők, a Hej te betyár! című táncos, zenés műsor a dunántúli betyárok életéről szólt. A rendezvényen fellépett a Bahorka Társulat, este Fábián Éva ad koncertet, Salamon Bea és a Zagyva Banda táncházat tartott, valamint bemutatót tartottak Somogy jellegzetes táncaiból Szabó Szilárd, Szabó Rubinka és a Magyar Állami Népi Együttes táncosainak közreműködésével.