Ragyogók néven szervezik meg a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa program önkéntescsapatát

Ragyogók néven szervezik meg a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa program önkéntescsapatát
Ragyogók néven szervezik meg a 2023-as Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa program önkéntescsapatát, akiknek jelmondata "Ragyogjunk együtt!" lesz - mondta el a program kormánybiztosa.
Navracsics Tibor az önkéntességet a közösségteremtés szempontjából az egyik legfontosabb programelemnek nevezte, hiszen azáltal, hogy valaki saját munkáját adja valamilyen vállalkozáshoz, sokkal elkötelezettebbé válik iránta. Hangsúlyozta: az a cél, hogy minél többen azonosuljanak azzal a gondolattal, hogy 2023-ban Veszprém és a Balaton régió lesz Európa Kulturális Fővárosa. Az önkéntes csapat név- és szlogenpályázatáról elmondta: a program tavalyi pályázatának győztese egy napsugarakat szimbolizáló logó lett, jelmondatként pedig a "Ragyogj, Veszprém-Balaton!" nyert. Az önkénteseknél is ehhez illeszkedő szlogent kerestek, így választották ki Köller Tamás "Ragyogjunk együtt!" jelmondatát, amelyahez a Veszprém-Balaton 2023. Zrt. munkatársai találták ki a Ragyogók nevet az önkénteseknek.


Ragyogók néven szervezik meg a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa program önkéntescsapatátNavracsics Tibor várakozásai szerint az önkéntesek a Veszprémi Utcazene Fesztiválon és a Veszprém-Balaton Filmpikniken már bekapcsolódhatnak majd a munkába. Hozzátette: felvették a kapcsolatot az Európai Szolidaritási Testülettel, valamint a 2022-es egyik európai kulturális főváros, a litván Kaunas és a 2024-es egyik győztes észt Tartu városaival, hogy külföldi önkéntesek is érkezhessenek Veszprémbe. Kérdésre válaszolva elmondta: a koronavírus-járvány miatt több programjukat is át kellett ütemezni, de mivel a felkészülés elején járnak, még tartható a határidő. Volt olyan nyári program - például a VeszprémFest - amely elmaradt, a rendezvények zömét azonban sikerült későbbre halasztani, így a Veszprémi Utcazene Fesztivál augusztus utolsó hetében, a Veszprém-Balaton Filmpiknik szeptember első hétvégéjén lesz, és remélik, hogy A tánc fesztiválját is sikerül megtartani szeptemberben - tette hozzá.


MTI/T.D.