Pécsi Csokoládé Karnevál februárban

Pécsi Csokoládé Karnevál februárban
Tizennyolc kiállítóval, szakmai és gyermekprogramokkal február 4-én és 5-én rendezik meg az ötödik Pécsi Csokoládé Karnevált a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.
A fesztiválra az ország minden részéből érkeznek kézműves manufaktúrák csokoládékészítői, akik csokoládévásárral, ehető látványosságokkal, csokiszökőkúttal, szakmai előadásokkal és gyerekjátékokkal várják az érdeklődőket. A karnevál kapcsolódik az alapításának idén 650. évfordulóját ünneplő Pécsi Tudományegyetem jubileumi programjaihoz is, így a legizgalmasabb látványosságnak ígérkezik a 30 kilogramm csokoládéból kifaragott 6-os, 5-ös és 0-ás számjegy.


Február 4-5-én rendezik meg a Pécsi Csokoládé Karnevált
Február 4-5-én rendezik meg a Pécsi Csokoládé Karnevált


A gyerekek műhelyfoglalkozásokon vehetnek majd részt és animációs játékokat is kipróbálhatnak. Öt szakmai előadást tartanak, amelyeken megjelennek a legnépszerűbb édesség tudományos vonatkozásai, köztük a fenntartható kakaótermesztés és csokoládékészítés kérdései, valamint a csokoládé helye az egészséges táplálkozásban. A karnevál ideje alatt Lokodi Ákos kreatív séf a látogatók előtt készíti el csokoládés ételeit, amelyeket az érdekelődők el is fogyaszthatnak./T.D.