Olasz Gasztronómiai Világhét

Olasz Gasztronómiai Világhét
November 21. és 27. között első alkalommal rendezik meg az Olasz Gasztronómiai Világhetet Budapesten és Szegeden. Az eseményt 105 országban rendezik meg, melynek célja az olasz borászati és gasztronómiai kiválóságok és minőségi élelmiszerek bemutatása a világszerte jelenlévő olasz intézmények, séfek, minőségi olasz éttermek, az Olasz Gasztronómiai Akadémia, táplálkozástudományi szakértők részvételével.
A program keretében főzőbemutatókat, kóstolókat, ágazati vállalkozói találkozókat, konferenciákat, gasztronómiával kapcsolatos filmeket és dokumentumfilmeket vetítenek. Alberto Tibaldi, az Olasz Gasztronómiai Akadémia budapesti képviselője felhívta a figyelmet, hogy az utóbbi években a magyarországi olasz éttermek rendkívül sokat fejlődtek. Eközben a magyar közönség is egyre jobban és mélyebben megismeri az olasz termékeket és gasztronómiát, ezzel összefüggésben csökkenőben van az "álolasz" vendélátóhelyek száma.


olasz gasztronómia
Első alkalommal rendezik meg az Olasz Gasztronómiai Világhetet


A Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara évente ellenőrzi a valódi olasz élelmiszereket felhasználó éttermeket, melyek számára kiadja az Ospitalita italiana minősítést. Az Olasz Kultúrintézet november 24-i programja során olasz gasztronómiai szakértők és budapesti olasz éttermek tulajdonosai tartanak előadást, majd olasz bor- és élelmiszeripari cégek vezetői találkoznak jelenlegi és jövőbeli magyar partnereikkel. November 26-án a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara Az olasz földektől a magyar asztalokig címmel rendez egész napos programsorozatot az Olasz Kultúrintézetben.
/T.D.