Lezsák Sándor lesz a fővédnöke a 3. Ősök Napjának

Lezsák Sándor lesz a fővédnöke a 3. Ősök Napjának
2015. ugusztus 14. és 16. között rendezik meg a Kárpát-medence legnagyobb hagyományőrző rendezvényét, az  Ősök Napján Bugacon, immár harmadik alkalommal.
 

Lezsák Sándor lesz a fővédnöke a 3. Ősök NapjánakLezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és a rendezvény fővédnöke elmondta:  mára tömegmozgalommá növekedett a magyar múlt iránti érdeklődés és vizsgálódás, amelyben Bugac a két évente jelentkező Kurultaj és a köztes években megrendezett Ősök Napja, valamint a környékbeli feltárások révén ma már kiemelt szerepet tölt be. A magyar ősöket és hagyományokat a háromnapos rendezvényen tudományos előadások és kiállítások mellett csatajelenetekkel, gyorsasági lovasversennyel, lovasíjász bemutatóval, vívó párbajokkal, solymász és agarász bemutatóval és táncházzal is megidézik.
 
 

Kárpát-medence legnagyobb hagyományőrző rendezvénye, az  Ősök Napja Bugacon

2015. ugusztus 14. és 16. között rendezik meg a Kárpát-medence legnagyobb hagyományőrző rendezvényét, az  Ősök Napján Bugacon

 


A rendezvényen ezúttal is felállítják a világ legnagyobb jurtáját, az Atilla-sátrat, ahol ismét látható lesz Kerkai Zalán Hunok bejövetele című festménye, az ősök sátrában pedig Atilla portréja. Az Ősök arcképcsarnoka címmel régészeti és antropológiai kiállítás is nyílik, amelynek részeként most először láthatnak az érdeklődők egy besenyő harcos koponyája alapján készült rekonstrukciót.  A szervezők százötven-kétszázezer érdeklődőre számítanak az idén. A III. alkalommal megrendezésre kerülő Ősök Napjára belépődíjat idén sem kell fizetni.


MTI/MCOnet