Karcagi birkafőző fesztivál 19. alkalommal

Karcagi birkafőző fesztivál 19. alkalommal
Immár 19. alkalommal kerül megrendezésre a karcagi birkafőző-fesztivál, hungarikummá vált karcagi birkapörköltet az elmúlt évi rekordhoz hasonlóan az idén is mintegy ötszáz állatból készítik el.
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a fesztivált a magyar kultúra egyik fontos értékeket hordozó ünnepének nevezte. Hozzátette, hogy ugyanabba a régi, pusztai nomád örökségbe tartozik, amely a kunok szívéhez közel álló különleges érték, melynek megőrzéséhez a generációk odafigyelése és a tuás átörökítése szükséges.


Mintegy ötszáz birkából készül pörkölt a karcagi birkafőző fesztiválon
 Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nyitotta meg a fesztivált, mögötte Benke László mesterszakács, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere


A főzőverseny eredményhirdetésén átadták a társadalmi zsűri, valamint a Benke László négyszeres olimpiai bajnok mesterszakács vezette szakmai zsűri által odaítélt díjakat. A kulturális és szórakoztató műsorok már péntek délután megkezdődtek a karcagi fesztiválon és szombaton késő estig kínáltak kikapcsolódást. A rendezvényen  hagyományőrző programokkal, népművészeti kirakodóvásárral, kézműves élelmiszerek,  hungarikum pálinkák és borok kóstolójával, vásárával várták az érdeklődőket.

/T.D.