Hagyományteremtő gasztrokulturális esemény Kínában

Hagyományteremtő gasztrokulturális esemény Kínában
Újabb magyar gasztrokulturális eseményre került sor Pekingben: szeptember 12. és 15. között a Landmark Hotelben Magyar Szüreti Mulatság és Szüreti Bál került megrendezésre Magyarország Pekingi Nagykövetségének és a Pekingi Magyar Kulturális Intézetnek a szervezésében. 
A hagyományteremtő céllal megrendezett program exlkuzív platformot kívánt teremteni a magyarországi politikai, üzleti, kulturális, oktatási és egyéb egyéb kapcsolatainak informális találkozóihoz. A négynapos esemény kiemelt figyelmet kapott, állandó teltház volt. Több mint 400 kilogramnyi sültkolbász fogyott el a gasztronómiai programokon, a kulturális vonalon a magyar néptánc és hagyományor viselet kapta a főszerepet, míg a kiemelt programelemeket a különböző korosztályok és társadalmi rétegek igényeihez alakították.


Hagyományteremtő gasztrokulturális esemény Kínában


Felcsendültek a jazz és magyar filmslágerek, süteménybemutató bűvölte el a kisgyermekes családokat, a csúcspont pedig a szombat esti szüreti bál volt, amelyen a luxus és egyediség jelent meg. A Kínában nagy népszerűségnek örvendő Kodály-módszert hirdette a Montessori Szülői Munkaközösség kórusának mini koncertje. A bál bevételének egy részét a Pekingi Rehabilitációs Kórház részére kerül felajánlásra. Az eseményt a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége támogatta.

/T.D.