Farkas Zoltán Békés megyei elnök is főzni fog a Szarvasi Horgász és Halas Gasztronómiai Napokon

Dankó Béla országgyűlési képviselő fővédnökségével 2013.augusztus 9-11. között rendezik meg a harmadik Szarvasi Horgász és Halas Gasztronómiai Napokat, amelyen többek között Békés megye Közgyűlésének elnöke is bemutatja főzőtudományát.

Farkas Zoltán

Farkas Zoltán Békés megyei elnök is főzni fog a Szarvasi Horgász és Halas Gasztronómiai NapokonFarkas Zoltán, Békés megye Közgyűlésének elnöke is részt vesz a főzőversenyen, ahol természetesen valamilyen halas különlegességet fog készíteni. A hír pikantériáját pedig az adja, hogy az indonéz nagykövettel együtt fog fakanalat ragadni a Szarvasi Horgász és Halas Gasztronómiai Napok keretein belül.

szarvasi halnapok

A helyi halakat különböző módon fogják elkészíteni Szarvason
Szintén a szombati versenynapon látogat ki a rendezvényre Prohászka Béla, aki a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének szakmai elnökeként vesz részt a gasztronómiai fesztiválon. Őt arról kérdeztük, hogy mi a jelentősége ennek a rendezvénynek?

Prohászka Béla

Prohászka Béla a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének szakmai elnökeként vesz részt a gasztronómiai fesztiválon- A Körösöknél nagyon fontos, hogy egy-egy településnél az adott élővilág felhasználásával készüljenek az ételek. Példaértékű a rendezvény esetében ennek bemutatása, hiszen nem csak egy szegmensre - például a halászlére - fókuszál, hanem többféle halból készült ételre. A versenyen is minden bizonnyal készülnek majd halételek sütve, főzve, párolva... Emellett a tálalásra is nagy hangsúlyt kell majd fektetni, amikor a zsűri elé viszik a kreációkat. A rendezvény egyik lényeges célkitűzése a magyar halak népszerűsítése,  hiszen nagyon fontos lenne visszavezeti ezeke a hazai étkezési kultúrába - tette hozzá a mesterszakács.

Halfőző verseny

A főzőversenyen a tálalásra is nagy hangsúlyt kell fektetniA rendezvény fővédnöke Dankó Béla országgyűlési képviselő, aki így nyilatkozott nekünk a rendezvényt megelőzően: "Szarvas története és az itt élők mindennapjai is összefonódott a Körös vízével és a vízben rejlő sportolási és kikapcsolódási lehetőségekkel. Kiváló ötletnek tartom, hogy a rendezvénnyel a szervezők nemcsak Szarvas kellemes vízpartját mutatják be, hanem felhívják a figyelmet a halfogyasztás előnyeire, és ezzel az egészséges táplálkozás lehetőségét mutatják be a vendégeknek.

Dankó Béla

Dankó Béla országgyűlési képviselő fővédnökségével 2013.augusztus 9-11. között rendeik meg a harmadik Szarvasi Horgász és Halas Gasztronómiai NapokatÖrömmel ajánlom mindenkinek a III. Szarvasi Horgász és Halas Gasztronómiai Napokat, kóstolják meg szarvasi halas ételeket, vegyenek részt egy hangulatos igazán szarvasi és igazán Békés megyei fesztiválon."

 

MCOnet-KTKépek:szarvasihalasnap.hu