Ezerötszáz bográcsban főzték a halászlét Baján

Ezerötszáz bográcsban főzték a halászlét Baján
Július 7-10-ig tartott a Bajai Halfőző Fesztivál, szombaton kora este mintegy ezerötszáz bogrács alatt gyújtották meg a tüzet a Bács-Kiskun megyei városban. 
Idén 21. alkalommal rendezték meg a Halfőző Fesztivált, a legnagyobb újdonság mégis idén került terítékre: tavaly októberben ugyanis a bajai halászlé bekerült a hungarikumok közé. Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár kiemelte a helyeik erősségét: a bácskai vendégszeretetet és ízeket, valamint a sokszínű kultúrát. A gasztronómiai rendezvényen hagyományosan egy díszvendéget is köszönt Baja városa, idén az ötven éve kötött testvérvárosi egyezmény tisztetére, a vajdasági Zombor város küldöttségét köszönteötte Fercsák Róbert polgármester.

Bajai Halfőző Fesztivál

A testvérváros köszöntéseA városháza udvarán kiosztották az idei Baja város bora elismerő címeket is. A fellépők között szerepelt Szabó Benedek és a Galaxisok, valamint a Belmondo is. A fesztivál újdonsága a Ficánka családi vasárnap volt, amely vidámparkkal, élményparkkal, állatsimogatóval, gyermekkoncertekkel, buborékszínházzal és kutyás játszóházzal várta az érdeklődőket. A programok vasárnap este a Szentháromság téren a Halott Pénz koncertjével zárultak. A halfőző fesztivált Baja várossá nyilvánításának 300. évfordulóján szervezték meg először. 1996-ban még csak 400 kondérban főzték a halétket, az esemény azóta több napos programsorozattá vált.


/T.D.