Disznóvágás is lesz a Téli Etyeki Pikniken

Disznóvágás is lesz a Téli Etyeki Pikniken
A hagyományos borkóstolók mellett disznóvágáson vehetnek részt, valamint a helyi kézművesek termékeivel és azok elkészítésével is megismerkedhetnek a látogatók a téli Etyeki Pikniken.
Rókusfalvy Pál, a rendezvény főszervezője elmondta: az etyeki piknik különlegessége, hogy a látogatók nemcsak helyi finomságokat kóstolhatnak, hanem a termelőkkel megismerkedve nyitott műhelyeken tanulhatják meg a recepteket. Többek között a Gingalló csokoládéműhely is bemutatót tart, ahol a forró csokitól a csokinyalókáig számos finomságok megízlelhetnek majd az érdeklődők - fűzte hozzá.


Disznóvágás is lesz a Téli Etyeki Pikniken
A gasztrosétányon disznótoros étkekkel, sváb és erdélyi finomságokkal, hagyományos magyar újévi ételekkel is várják az érdeklődőketKiemelte: a program összeállításánál az egész családra gondoltak, míg a szülők a borkészítés fortélyaival ismerkednek vagy a kézművesvásárt fedezik fel, addig a legkisebbek fűtött termekben néznek majd filmeket. A gasztrosétányon nemcsak a délvidéki ízvilág szerint elkészített disznótoros étkekkel, hanem sváb és erdélyi finomságokkal, hagyományos magyar újévi ételekkel is várják az érdeklődőket - tette hozzá Rókusfalvy Pál.