Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé: a díszvendég Belgium

Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé: a díszvendég Belgium
Június 2. és 4. között rendezik meg a békési megyeszékhelyen a 17. Csabai Sörfesztivált és Csülökparádét, amelyen csaknem százfajta csapolt sört lehet kóstolni.
Az idei díszvendég Belgium lesz, a belga sörök mellett spanyol, cseh, német, angol és szlovák söröket, továbbá magyar kézműves remekeket kóstolhatnak az érdeklődők. Továbbá a 2013-ban a világ legjobb sörének választott Primátor sörgyár szűretlen búzasöre is ott lesz a fesztiválon. A rendezvény megnyitóján egy 30 literes hordót egy matuzsálemi korú, 1950-es repülővel ezerméteres magasságba emelnek, onnan ejtőernyősök hozzák le, és leérkezés után azonnal csapra verik.

A 17. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé díszvendége Belgium lesz
A 17. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé díszvendége Belgium lesz


Szombaton több mint 140 csapat készít pörköltet, amelyet szakértő zsűri, mások mellett Kovács Lázár értékel majd. Vasárnap lesz a sörfutás: a nevezőknek az 1,6 kilométeres távon négy korsó sört kell elfogyasztaniuk, egyet a rajtnál, hármat az ellenőrző pontokon. Mindkét nap pedig óriáskivetítőn lehet majd figyelemmel követni a  Final Four-ba jutott veszprémi kézilabda csapat mérkőzéseit. A rendezvény a magyar agrárium és a békési élelmiszeripar seregszemlélje is, a színpadon pedig többek között fellép a Csík zenekar, a Neoton Família, Majka és Curtis, valamint az Irigy Hónaljmirigy.


/T.D.