Borkóstolás és nemzetközi seregszemle Pécsett

Borkóstolás és nemzetközi seregszemle Pécsett
Április 21-én és 22-én Pécsett és a villányi borvidékhez tartozó Palkonyán ötödik alkalommal rendezik meg a Portugieser du Monde elnevezésű megmérettetésre, melyre minden eddiginél több külföldi borminta érkezett.
A legtöbb nevezés Horvátországból jött, de küldtek mintát Németországból, Csehországból és Szlovéniából, illetve egy-egy minta jött Olaszországból és Chiléből is. A legtöbb vor csaknem fele továbbra is magyar, elsősorban a villányi borvidékről, de a pécsi, tolnai, egri, bükki és hajós-bajai borvidékekről is érkezett jelentkezés.

Portugieser du Mondera: portugieserszemle és borkóstoló Pécsett
Az ötödik Portugieser du Mondera minden eddiginél több külföldi borminta érkezett


A portugieser-világbajnokság első napján Pécsett versenyeznek a borok, másnap Palkonyán, a Mokos Pincészet színháztermében rendezik meg a díjátadót, ahol a közönség is megkóstolhatja a legjobb portugiesereket. A Portugieser du Monde célul tűzte ki, hogy azokat a termelőket fogja össze, akik hisznek a kekszőlő fajtájában, annak jövőjében, és tesznek is érte. A zsűri tagjai több országból - többek között Japánból, Kanadából, Lettországból - érkeznek, akik rangos borszakértők, oktatók, borújságírók, nemzetközi borversenyek tapasztalt bírái./T.D.