Bajai Halfőző Fesztivál immár 24. alkalommal

Bajai Halfőző Fesztivál immár 24. alkalommal
Az évente hagyományosan július második hétvégéjén megrendezett bajai gasztronómiai fesztivál mára európai hírnévre tett szert. A Bajai Halfőző Fesztivál csúcspontja ezúttal is a halfőzés lesz; a tüzet a színpadon felállított bogrács alatt Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek gyújtja majd meg.
A Bajai Halfőző Fesztivál július 11-én hagyományosan a Szentháromság téren belvárosi menettánccal, helyi és környékbeli néptáncegyüttesek, valamint zenekarok fellépésével, a XII. Felső-Bácskai Néptáncgálával veszi kezdetét. A gyermekeket a Lóca együttes zenés gyermekműsorával várják, majd az estét a különböző helyszíneken felállított színpadokon a Csík Zenekar, a Memphis, a délszláv zenét játszó Zabavna Industrija koncertje, illetve a Danubia Tamburazenekar táncháza zárja. Másnap délután Farkasházi Réka és a Tintanyúl Zenekar délutáni műsorát számos koncert követi. Színpadra lép többek között az Ivan and the Parazol, a Quimby, a Tankamara, a Blahalousiana, a 30Y és a Bad Times. 

Bajai Halfőző Fesztivál immár 24. alkalommalA szervezők szerint idén is mintegy kétezer bográcsban fő majd a hungarikummá emelt, egyedi módon készített halászlé. Az ünnepi tűzgyújtást követően a Csopak Demizson Allstars Orchestra játszik majd. Később a résztvevők ízelítőt láthatnak a Budapesti Operettszínház szabadtéri előadásából, majd többek között fellép Bye Alex és a Sleep, a Budapest Bár és a Honeybeast. Éjféltől tűzijáték, majd a Bohémek koncertje szórakoztatja a vendégeket. Vasárnap délelőtt a Petőfi-szigeten a Vidámpark családi nap programjai között állatsimogató, Csernik Szende székely mesemondó műsora és a Langaléta Garabonciások produkciója is szerepel. A négynapos fesztivált este a Petőfi-szigeten Majka koncertje zárja.  A fesztivál négy napján az Eötvös színpadon bajai és környékbeli fiatal tehetségek mutatkoznak be egy-egy rövid koncert keretében. A 24. Bajai Halfőző Fesztiválra számos kísérőrendezvénnyel is készültek a szervezők.