Az 5. Libamájfesztiválon is a magyar értékek bemutatása az egyik legfontosabb

2013. szeptember 6-8. között, az Erzsébet téren tárta ki kapuit az immáron 5. alkalommal megrendezésre kerülő Libamájfesztivál, amelyen a szervezők mellett Prohászka Béla mesterszakács is interjút adott munkatársunknak.

 

Pap Krisztián, Cégvezető, Kézműves Magyar Ízek Vására
Libamáj Fesztivál Budapest Erzsébet Tér szeptember 6-8Pap Krisztián cégvezető az eseményen elmondta, ötödik alkalommal rendezik meg a Libamájfesztivált, az első alkalommal az Erzsébet téren, mivel az esemény fokozatosan kinőtte előző helyszíneit. Ez azt mutatja, hogy a termék, a törekvés jó irányba halad, hiszen a kacsa- és liba termékeket szeretik az emberek. A fesztivál egyik célja, hogy visszahozza a libamáj, illetve ezen termelési ágazat renoméját - mondta Pap Krisztián.

 

5. Libamájfesztivál

Különböző kacsa-, és libahúsból készült étkeket lehet megkóstolni a fesztiválon

 

 

Prohászka Béla olimpiai aranyérmes mesterszakács
Libamáj Fesztivál Budapest Erzsébet Tér szeptember 6-8Prohászka Béla, az MNHSZ szakmai társelnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy hogyan tudjuk megkülönböztetni a kacsa-, illetve a libamájat, amely egy hungarikum érték. Utóbbi kicsit hosszúkásabb, fehéres-szürkés-világos sárgás árnyalatú, a kacsamáj mindig zömökebb, erősebb sárgás színnel rendelkezik - külsőleg ezek a legfontosabb jegyek. "Az 5. Libamájfesztivál méltó arra, hogy bemutassa azokat az ízeket, amelyeket ezek a szárnyashúsok, illetve a máj nyújthat" - véli a mesteszakács, aki mindenkinek ajánlja a fesztivált, aki a gasztronómia területén szereti az ínyencségeket.

V. Libamájfesztivál Budapesten

Az V. Libamájfesztivál a budapesti Erzsébet téren kerül megrendezésre 2013.09.06.-09.08. között

 

 

Bora Imre, a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé főszervezője
Libamáj Fesztivál Budapest Erzsébet Tér szeptember 6-8
Bora Imre, a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé főszervezője szerint a békéscsabai és a budapesti rendezvényben az a közös, hogy mindkét szervező a helyi értékek és a magyar nemzeti értékek előtérbe helyezését tartja a legfontosabbnak.  Mindkét fesztivál arra próbálja tanítani a magyar és külföldi látogatókat, hogy milyen magyar termékeket fogyasszanak és milyen formában tegyék.

2013. szeptember 6-8. között, az Erzsébet téren tárta ki kapuit az immáron 5. alkalommal megrendezésre kerülő Libamájfesztivál

 MCOnet