A XV. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén sem maradhat el a Csülökpörkölt főző verseny

A XV. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén sem maradhat el a Csülökpörkölt főző verseny
Megnyitotta kapuit az idei Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé Békéscsabán. A szombati napon a hagyományokhoz híven csülökpörkölt főzőversenyt rendeznek, a baráti társaságoké a főszerep, hisz megmutathatják, ki hogy bánik a fakanállal.

2015. június 11-én, csütörtökön 16 órakor megnyílt a látogatók előtt, és egészen 2015. június 14-e vasárnap estig várja a gasztronómia szerelmeseit a 15. alkalommal megrendezett Csabai Sörfesztivál Békéscsabán. A fesztivál egyik főszereplője a sör, melyből mintegy 100 fajtát ismerhetnek meg a látogatók. A másik pedig a csülök, amelyből finomabbnál finomabb ételek készülnek, különösen  június 13-án szombaton, a hagyományos Csülökpörkölt főző versenyen során.

 
 
A XV. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén sem maradhat el a Csülökpörkölt főző verseny


A XV. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén sem maradhat el a Csülökpörkölt főző versenyA 10 órától megrendezésre kerülő verseny több,  mint 100 csapat részvételével zajlik minden évben. Igazi nemzetközi megmérettetésre számíthatunk, hiszen vannak nevezők a szlovákiai  Érsekújvárról, Székelyudvarhelyről a COOKták csapata érkezik, míg Németországból is megérkezett az első német jelentkezés.  A baráti-családi-céges társaságoknak egyszerű dolguk van: 4,5 kg csülökből kell hagyományos csülökpörköltet készíteniük, természetesen „kozma úr” látogatása nélkül. Itt aztán mindenki megmutathatja, hogy ki hogy bánik a fakanállal.  
 
 
Prohászka Béla mesterszakács, Csülökpörkölt főző verseny


Az elkészült étel remekeket szakértő zsűri pontozza, köztük Prohászka Béla mesterszakács
 Az elkészült étel remekeket szakértő zsűri pontozza: Prohászka Béla – aki egyben a fesztivál gasztronómiai házigazdája is – munkáját segíti többek között Serényi Zsolt, a TV Paprika sztárszakácsa, Sági Szilárd a Gasztrokibic, Kőrössy Kálmán a Hungest Hotel Palota konyhafőnöke, a Gasztronómiai Világszövetség tagja, Kocsonya Kálmán, a Hotel Azúr chefje, aki többek között a 2009-es esztendőben az Év chefje lett Magyarországon. A főzőverseny fővédnöke Hanó Miklós, Békéscsaba Megyei Jogú Város alpolgármestere.MCOnet