A magyar hagyományok és értékek jelentek meg Temesváron

A magyar hagyományok és értékek jelentek meg Temesváron
Temesvári Magyar Napok a magyar kormány támogatásával valósult meg, a célja az volt, hogy a magyar kisebbség értékeit és hagyományait megismertessék.
Az első alkalommal megrendezett háromnapos rendezvényen néptáncos, könnyűzenei, gasztronómiai, irodalmi, képzőművészeti és színházi programokkal, valamint hagyományos mesterségekkel is megismerkedhettek a látogatók. A beharangozó sajtótájékoztatón Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára támogatást ígért Temesvárnak a magyar programokra 2021-re is, amikor a bánáti város Európa egyik kulturális fővárosa lesz.


magyar kézművesség

A magyar kézműves kultúra is megjelent a rendezvényenTamás Péter, Magyarország temesvári tiszteletbeli konzulja, a Temesvári Magyar Napokat szervező Várbástya egyesület elnöke elmondta, az elmúlt évtizedekben nem volt arra példa, hogy három napra a magyar kultúra foglalja el a város főterét. A színpadon látható volt a Budapesti Operettszínház előadásában a Csárdás királynő 100 című produkció, de koncertezett az Alma együttes, a Republic és a Bikini is.


/T.D.