A Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásár ismét megrendezésre kerül Békéscsabán

A Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásár ismét megrendezésre kerül Békéscsabán
A 2015-ös Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé kísérőrendezvénye az idei évben harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásár.

A Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének támogatásával megvalósuló esemény fővédnöke Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Győrffy Balázs, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, védnöke pedig Zalai Mihály, Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, valamint Dr. Kulcsár László, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei elnöke. A nagy sikerű rendezvényhez ebben az esztendőben kapcsolódott a Magyar Nemzeti Parkok Hete kezdeményezés, amely nyitóhétvégéjét tartja rendezvényünkön. A nagyközönségi programokon bemutatják a Magyar Nemzeti Parkok ökoturisztikai kínálatát, hangsúlyosan a Magyar Nemzeti Parkok hete ajánlatait, melyet a Nemzeti Parki Termék védjegyes termékek vására és kóstolója, játékos természetismereti vetélkedők és kézműves foglalkozások színesítenek.
Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásár 2014


Még 2011-ben hagyományteremtő szándékkal hívták életre a Békés Megye Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásárt. Ezen a népszerű kísérőrendezvényen Békéscsaba és Békés megye jellegzetességeivel, mezőgazdasági termékeivel, sajátosságaival, kézműves értékeivel mutatkoztak be a helyi termelőktől kezdve a nagy múltú gyártókig azok, akik fontosnak tartják, hogy megismertessék a látogatókkal a helyi élelmiszeripari és egyéb kézműves termékeket. Az idei éveben a Civilek az Egészségturizmusért és Kulturális Örökségünk Megóvásáért Alapítvány jóvoltából/lebonyolításában a kiállítás kísérő rendezvényeként megvalósul a "Kárpát-medence hagyományápolói" kiállítás, amely keretében hazai, és határon túli (erdélyi, felvidéki) civil szervezetek mutatkoznak be. A kiállításon, az Alapítvány megismerteti hazai és határon túli, magyar egyesületek tevékenységét, hagyományápoló munkáját, termékeiket.

 

A Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásár

A 2015-ös Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé kísérőrendezvénye az idei évben harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és VásárBékés megye, az ország éléskamrája mindig is híres volt vendégszeretetéről és nagy hagyománnyal bírnak gasztronómiai rendezvényeink is. Büszkék vagyunk arra, hogy már két hungarikumot is adtunk hazánknak, de Békés megyének még megannyi nemzeti értéke van, melyet szeretnénk rendezvényünkön megmutatni - írja a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé főszervezője, a Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. 

 

A Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és VásárA Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásár ismét megrendezésre kerül Békéscsabán


A kiállítás 3 napja során a cél, hogy a Kárpát-medencében működő, magyar kötődéssel rendelkező, illetve hazai kis- és középvállalkozások, családi gazdaságok, kézművesek és egyéb értékeket képviselő szervezetek megjelenjenek, kiállítsák és bemutassák termékeiket és értékesítsék azokat.  Az idei évben a rendezvényen lesznek kiállítók Gyergyószentmiklóstól kezdve Miskolcon át Mohácsig. Olyan remek mesterségeket, értékeket mutatnak majd be, mint a csipkeverés, a kosárfonás, az ütőfás mézeskalács, illetve a mangalica termékek.  Kiemelt szerepet vállal a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, amely 10 standon mutatkozik be a nagyközönség számára.MCOnet