A hungarikum karcagi birkapörkölt fesztiválja idén is nagy siker volt

A hungarikum karcagi birkapörkölt fesztiválja idén is nagy siker volt
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a Hungarikum Bizottság elnöke nyitotta meg a XVII. Karcagi Birkafőző Fesztivált.
XVII. Karcagi Birkafőző fesztivál

Kétszázötven csapat főzött birkapörköltet a hétvégén Karcagon

Június 26-27. között rendezték meg a XVII. Karcagi Birkafőző fesztivált, melynek díszvendég települése Badacsonytördemic volt. A rendezvényen ízelítőt kaphattunk a badacsonyi folklór hagyományokból, valamint megkóstolhattuk a legfinomabb badacsonyi borokat is. Péntek este koncertekkel, míg szombaton a hagyományos birkafőző versennyel, hagyományőrző programokkal és népművészeti kirakodóvásárral várták a kedves vendégeket.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a Hungarikum Bizottság elnöke
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a Hungarikum Bizottság elnöke nyitotta meg a XVII. Karcagi Birkafőző FesztiváltFazekas Sándor a Nagykunság egyik legfontosabb nyári rendezvényének nevezte az eseményt, amely ma már országosan is rengeteg érdeklődőt vonz Karcagra. A hungarikumok listájára is felvett karcagi birkapörköltet az idén minden eddiginél több, kétszázötven bográcsban, lábasban és fazékban készítették el, ehhez csaknem 400 birkát vágtak le. A főzőverseny szakmai zsűrijét Benke László négyszeres olimpiai bajnok mesterszakács vezette.

FM/MCOnet


Fotó: Francz Ilona