A bajai halászlé már a Magyar Értéktár része

A bajai halászlé már a Magyar Értéktár része
A bajai halászlé a települési és megyei értéktárakon kívül idén januárjától bekerült a Magyar Értéktárba - hangzott el az idei Bajai Halfőző Fesztiválon.
 Bajai Halfőző Fesztivál 2015

2015. július 09-12 között rendezték meg idén a Bajai Halfőző Fesztivált
 


A Bajai Halfőző Fesztivál 2015-ben négynapos programsorozattá nőtte ki magát, mely több tízezer embert vonz.  Az ízletes ünnephez mintegy 14 tonna halra, 12 mázsa vöröshagymára, közel 600 kiló őrölt pirospaprikára, 14 ezer liter vízre és 12 mázsa halászlétésztára volt szükség 2015. július 09-12 között. A szombati napon Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár is rész vett.


bajai halszlfz fesztivl 2015_fazekas

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár is rész vett a rendezvényen
Magyarország kiemelt célja a fejenkénti éves halfogyasztás növelése – emelte ki Fazekas Sándor miniszter köszöntő beszédében. Cél, hogy 2023-ra egy kilogrammal növeljük a jelenlegi fejenkénti halfogyasztást. Azt is elmondta: Jelenleg egy „Minőségi Magyar Hal” védjegy kialakításán dolgoznak, amely hozzájárulhat a minőségi magyar haltermékek egyértelmű megkülönböztetéséhez, így a halfogyasztás növeléséhez.  Zsigó Róbert köszöntőjében hangsúlyozta: . Ez az esemény is bizonyítja, hogy a magyar halfogyasztásnak nemcsak múltja, hanem jövője is van.


FM/MCOnet