1500 bográcsban rotyogott a halászlé

1500 bográcsban rotyogott a halászlé
A 22. Bajai Halfőző Fesztiválon mintegy ezerötszáz bográcsban főztek idén is legalább tíz tonna halat, az európai hírű fesztiválon számos szórakoztató programot is kínáltak a helybélieknek és a látogatóknak.
Baja a kultúra minden ágát felvonultatva több mint húsz éve őrzi a helyi és bácskai hagyományokat, értékeket. A tradíciók mellett azonban minden alkalommal újdonsággal is készülnek a Bajai Halfőző Fesztiválra. A programsorozat eddig döntően könnyűzenei rendezvényeket vonultatott fel, némi folklórral fűszerezve, de komolyzene eddig nem szerepelt a kínálatban. A szervezők ezt igyekezték pótolni a Nyáresti zenevarázs címet viselő koncerttel, valamint újdonság volt Color Party is, ahol ismert dj-k léptek fel. 

A 22. Bajai Halfőző Fesztiválon mintegy ezerötszáz bográcsban főztek tíz tonna halat
A 22. Bajai Halfőző Fesztiválon mintegy ezerötszáz bográcsban főztek tíz tonna halat

 
Az ünnepélyes tűzgyújtáskor közel ezerötszáz bogrács alatt lobbant fel a láng a Szentháromság téren, miközben a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar játszott. Az est folyamán fellépett Kovács Kati, a KFT, az Intim Torna Illegál és az Irie Maffia. A 22. Bajai Halfőző Fesztivál alatt számos kísérőrendezvénnyel is készültek a szervezők. A Petőfi híd korlátján állították ki Pump Károly fotóművész Számadás Budapesten című fényképtárlatát, volt horgászbajnokság, sétahajózási lehetőség, szigeti vásár, népek udvara, borsétány és főzőshow is.

/T.D.