14 Kárpát-medencei borvidék borai a Nemzeti Múzeumban

14 Kárpát-medencei borvidék borai a Nemzeti Múzeumban
Október 27-én, a Magyar Nemzeti Múzeumban, a 2. Bormedence Kárpát-medencei borünnepen tizennégy Kárpát-medencei borvidék mintegy ötven termelőjének több mint százötven bora, mesterkurzusok és zenei programok is várják a látogatókat. 
A Borra, magyar! egyesület és partnerszervezetei évek óta tevékenykednek a Kárpát-medencei magyar-magyar kapcsolatokért, illetve a Kárpát-medencei magyar borkultúra népszerűsítéséért. A Bormedence célja, hogy egyetlen kóstoló keretében ismertesse meg a közönséggel a Kárpát-medence sokszínű borkultúráját, miközben alkalmat nyújt arra, hogy az anyaországi és a külhoni borászok tapasztalatot cseréljenek és találkozhassanak fogyasztóikkal.


14 Kárpát-medencei borvidék borai a Nemzeti Múzeumban
14 Kárpát-medencei borvidék borai a Nemzeti MúzeumbanA csaknem ötven kiállítót felvonultató sétálókóstolón hasonló arányban képviseltetik magukat anyaországi és külhoni pincészetek, amelyeken keresztül a Kárpát-medence legtöbb borvidéke bemutatkozik. Az idei rendezvény díszvendégei a Bereg-vidék (Kárpátalja), illetve Badacsony és a Szent György-hegy lesznek. A programot egy egyedi kóstoló egészíti ki: száz éve született Csizmazia Darab József szőlőnemesítő, akire az általa keresztezett szőlőfajták (mások mellett a medina, a néró és a turán) borait felvonultató külön kóstolóval emlékeznek a szervezők.


MTI/T.D.