Chili-fesztiválon a magyar paprika

Chili-fesztiválon a magyar paprika
A díszvendégnek meghívott Magyarország első alkalommal vesz részt a Cuore Piccante (Csípős Szív) nevű nemzetközi erőspaprika fesztiválon, ahol kétszáz féle paprikát állítanak ki száz gasztronómiai standon, amelyek tavaly százötvenezer látogatót vonzottak. 
A paprika mellett a más magyar gasztrotermék is megjelenik a fesztiválon, így a magyar gasztrostandon találkozhat az olasz közönség paprikás szalámival, magyar pálinkával és a magyar hímzéssel is. A standon hagyományos magyar ételeket is főznek, amelyeket kiemelt érdeklődés övez. A találkozó lehetőséget kínál az olasz és más külföldi üzleti partnerekkel való kapcsolatfelvételre is. A több magyarországi termelőt bemutató magyar standot a vecsési Sauer BT. családi vállalkozás valósította meg a  Római Magyar Nagykövetség együttműködésével.
Rieti Chili-fesztivál
 
A fesztivált eredetileg augusztusban tartották volna, de akkor a pusztító erejű, mintegy háromszáz áldozatot követelő közép-olaszországi földrengés miatt elhalasztották. Most az ő emléküknek szentelték a fesztivált