Mindenkinek tennie kell azért, hogy a vadétel megvesse alábát a közétkeztetésben - Interjú

Budapesten, a Benedek Elek Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Módszertani Intézményben jelentették be, hogy a vadhúst is bevezetik a magyar közétkeztetési rendszerbe.

Boros Attila, a Junior Vendéglátó Zrt. cégvezetőjének interjúja
Boros Attila cégvezető elmondta: a Junior Vendéglátó Zrt. elsők között tűzte étlapra a vadhúst, amely nagyon egészséges húsfajta, ezzel is színesíte a közétkeztetést.  Azt szeretnénk, ha a mi általunk ellátott 256 intézményben a jövőben havonta legalább kétszer vadhúst szolgálnának fel. Véleménye szerint ha a gyermekek étkezési kulturájának részévé válik a vad, akkor felnőttként is többet fognak fogyasztani ebből a húsféléből.

Tóth Károly, a VADEX Mezőföldi Erdő és Vadgazdálkodási Zrt. termelési vezérigazgató-helyettesének interjúja
Tóth Károly, a VADEX Mezőföldi Erdő és Vadgazdálkodási Zrt. termelési vezérigazgató-helyettese interjújában elmondta:  Úgy érezzük, hogy alkalmasak vagyunk ennek a programnak a kiszolgálására. A vadhúsból mint bio alapanyagból készült ételek elég széles palettát ölelnek fel, a Mintamenza Programban inkább az olcsóbb árkategóriáju ételek fognak megjelenni: raguk, pörköltek - tudhattuk meg a szakembertől.


MCOnet