A Magyarországon élő székelyeknek segít kultúrájuk ápolásában a Bukovinai Találkozások Nemzetközi Folklórfesztivál

A Magyarországon élő székelyeknek segít kultúrájuk ápolásában a Bukovinai Találkozások  Nemzetközi Folklórfesztivál
Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár is részt vett  a Bukovinai Találkozások XXVI. Nemzetközi Folklórfesztiválon Bonyhádon.
Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár is részt vett  a Bukovinai Találkozások XXVI. Nemzetközi Folklórfesztiválon Bonyhádon.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár is részt vett  a Bukovinai Találkozások XXVI. Nemzetközi Folklórfesztiválon Bonyhádon


A találkozóra több mint 30 csoport 300 határon túli székely és más nemzetiségű, valamint 300 hazai tagja érkezett; az Al-Duna melletti Hertelendyfalváról, Székelykevéről, Pancsováról, az erdélyi Csernakeresztúrról, Déváról fogadnak hagyományőrző együtteseket. A folklórfesztivál fontos Bonyhádnak, Tolna megyének, de különösen a Völgységben, Bács-Kiskun megyében, valamint a Budapest környékén élő székelyeknek, székelyköröknek, hiszen a székelytalálkozók mellett olyan jelentős ünnepi eseménynek számít, amely lehetővé teszi kulturális, hagyományőrző tevékenységüket és annak bemutatását - közölte Potápi Árpád János.

MTI/MCOnet