2014. évi országos pálinka- és törkölypálinka verseny

Kardeván Endre a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára nyitotta meg a 2014. évi országos pálinka- és törkölypálinka versenyt.

A pálinka a magyar kultúra részét képezi és a magyar gasztronómia egyik legfőbb értéke - mondta Kardeván Endre, hozzátéve: a magyaroknak olyan értékes kincs a pálinka, mint például az oroszoknak a vodka, a franciáknak a konyak vagy a skótoknak a whisky.

Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára szombaton a Pest megyei Újszilváson, a kilencedik Ágyaspálinka Fesztiválon mondta: pálinka a hungarikumok egyik jó példája, hiszen előállításakor minden egyes munkafázist Magyarországon kell végezni.

 

A pálinka a magyar gasztronómia egyik legfőbb értéke



A 2014. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny az ital legrangosabb hazai megmérettetése, május 26-27-én mintegy 50 főzde 335 mintáját bírálják el.  A verseny eredményhirdető gáláját június 19-én a Mezőgazdasági Múzeumban tartják. Itt hozzák nyilvánosságra például az idei év arany-, ezüst- és bronzminősítéssel jutalmazott italait, továbbá ez alkalommal mutatják be Magyarország legjobb pálinkáját és legeredményesebb főzdéit is.


MTI/MCOnet