Az óvodai, iskolai közétkeztetésben korábban nem szerepelt a vadhús - interjú Prohászka Bélával

Prohászka Béla, a Complete-Food Kft. ügyvezető igazgatója, a Mintamenza Program vezetője, a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének szakmai társelnöke is nyilatkozott a vadhús közétkeztetésbe való bevonása kapcsán.

Az óvodai, iskolai közétkeztetésben korábban nem szerepelt a vadhús - interjú Prohászka Bélával

 


Számunkra nagyon fontos, hogy egy új alapanyag került be a közétkeztetésbe . Azt is mondhatjuk, hogy ez egy gasztrotörténelmi pillanat, hiszen az óvodai, iskolai közétkeztetésben korábban nem szerepelt a vadhús, amelynek ára körülbelül a marhahúséval egyezik meg.

Prohászka Béla

 

Prohászka Béla, a Complete-Food Kft. ügyvezető igazgatója, a Mintamenza Program vezetője a  Benedek Elek Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Módszertani Intézményben tartott sajtótájékoztatónA mai napon a  Junior Vendéglátó Zrt. biztosított vadhúsokból készült ételeket a fogyasztóknak. Nevezetesen  tárkonyos szarvasragulevest és vadász módon elkészített szarvasragut kóstolhattak meg a Benedek Elek Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola diákjai. A vadhús pácolásánál figyelembe kell venni, hogy ne sót, hanem zöldfűszereket használjunk - ajánlja a mesterszakács, aki szerint fontos a megfelelő tálalás és a menü helyes összeállítása is.

MCOnet