Világkarriert futhat be a gulyás

Világkarriert futhat be a gulyás
A Gulyásleves és a Kondorosi gulyás Hagyományok – Ízek – Régiók (HÍR) védjegy elnyerésével kapcsolatban adott interjút Dr. Pesti Imre, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének elnöke.
Dr. Pesti Imre felidézte, hogy az MNHSZ pár évvel ezelőtt "karolta fel" a gulyást azzal a céllal, hogy világszerte ismertebbé  tegye. "Sok helyütt írnak a gulyásról, szerepel az étalapon, de kevesen ismerik magyar eredetét. Elindítottuk, hogy hungarikummá váljon, most pedig a HÍR-védjegy megszerzésével lehetőség nyílik arra, hogy az Európai Unióban is elismertté váljon" - fogalmazott. Hozzátette, a cél, hogy a gulyás világkarriert fusson be, ennek érdekében pedig már megtették a szükséges előkészületeket.
Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere a díjátadó előtt elmondta: a kondorosi gulyás eddig nem volt annyira ismert, de a HÍR-védjegynek köszönhetően a jövőben megkaphatja azt az elismerést, amit megérdemel. "Nagyon büszkék vagyunk, hogy Kondoros város nevét viseli ez az étel." Felidézte, a gulyás gyökerei régre nyúlnak vissza, a kondorosi paraszti kultúrában pedig a mindennapok része volt a szarvasmarha tartás.